Vragen

Algemeen Edelpark

Het complex bevindt zich aan de ‘Hof van Vronestein’ in Nieuwegein. Een gezellig buurt met veel groen en ontmoetingsplekken. ‘Edelpark Nieuwegein’ heeft alles in zich om mooi en prettig te wonen. Een groene omgeving met grote, oude bomen, wandelpaden, slootjes en een flinke boomgaard aan het Merwedekanaal. Vlak bij Fort Jutphaas en rijksmonument Landgoed Rijnhuizen.

Omdat Edelpark een nieuwbouwproject betreft, is de opleverdatum sterk afhankelijk van verschillende factoren zoals de voortgang van de bouw. De huidige status van de verwachte opleverdatums vind je via www.edelpark.nl/planning/.

De tweekamerappartementen variëren van 48 m² tot 67 m², de driekamerappartementen van 57 m² tot 99 m² en de vierkamerappartementen zijn 107 m².

Ja, alle woningen zijn helemaal zelfstandig. Dit betekent dat je de beschikking hebt over jouw eigen toilet, keuken, badkamer met wasmachineaansluiting, interne berging en balkon of loggia. De appartementen beschikken wel over 1 of 2 aparte slaapkamer(s).

Ja, alle woningen zijn voorzien van een eigen wasmachineaansluiting in de badkamer.

De kale huurprijzen voor de tweekamerappartementen variëren van € 855,21 tot € 970,41 en voor de driekamerappartementen van € 915,56 tot € 1.184,40 per maand. De beide vierkamerappartementen zijn te huur voor € 1.244,73 kale huur per maand. Dit is exclusief energie, water, internet/televisie en reguliere servicekosten.  De servicekosten en nutsvoorzieningen variëren per woningtype en kun je vinden via de ‘woningselector’ op de website.

Water is door ons geregeld. Elektra dien je zelf af te sluiten bij een energieleverancier naar jouw eigen keuze. Het pand is gasloos waarmee de levering van gas niet van toepassing is.

Dat de woning voorzien is van een mooie PVC vloer, de wanden netjes afgewerkt zijn en er hangen luxe en tevens verduisterende gordijnen.

Ja, per appartement is er 1 eigen parkeerplek bij de huurprijs inbegrepen. Tevens zijn er een beperkte hoeveel parkeerplaatsen beschikbaar met elektrische laadpalen. Bezoekers kunnen parkeren op de daarvoor bestemde bezoekersparkeerplaats.

Ja, er is een afgesloten fietsenstalling.

Ja, namens de beheerder “Edelwonen Beheer” is er op vaste momenten een huismeester aanwezig. Bij de huismeester kun je terecht met al jouw woon gerelateerde (technische) vragen. Mocht er iets in jouw woning niet werken of kapot zijn dien je dit ook bij de huismeester te melden.

Ja, er is een lift aanwezig.

Ja, in de servicekosten zitten schoonmaakkosten voor de algemene ruimte. Er wordt dus iedere week periodiek schoongemaakt. Uiteraard dien je als huurder de gemeenschappelijke ruimten zelf ook schoon en netjes te houden.

Ja, alle woningen beschikken over een eigen video intercom. Dit betekent dat je vanuit je woning kan horen èn zien wie er voor de deur staat, voordat je de voordeur open kan doen.

Ja, er hangen rookmelders in alle woningen, vertrekken en algemene ruimte(n).

Er is een lift aanwezig in het complex. Afhankelijk van de grootte van de rolstoel is de woning eveneens toegankelijk. Is dit van belang voor jouw situatie? Informeer dan eerst bij onze medewerkers voor verdere informatie.

Alle woningen beschikken over een zeer zuinig energielabel A, c.q. per woning een lage Energie Index. Het voordeel hiervan is dat er sprake is van een lager energieverbruik en dus lagere energielasten.

De woningen worden via radiatoren verwarmd. Deze radiatoren worden collectief verwarmd en verbruiken dus geen warm water vanuit je eigen boiler.

Iedere woning heeft een eigen boiler welke het water verwarmd voor de keuken en de badkamer. De inhoud van de boiler is 100 liter.

Een aansluiting met hierop het door jou gewenste abonnement zit niet bij de huurprijs in. Je kunt zelf, naar eigen wens, je tv/internet-pakket afsluiten. Dit kan via de kabel (bij Ziggo) of via één van de providers over het glasvezelnetwerk.

De keuken is voorzien van een o.a. spoelbak, luxe mengkraan, inductiekookplaat, recirculatie afzuigkap, vaatwasser, magnetron met ovenfunctie, een onderbouwkoelkast met vriesvak en een ruime hoeveelheid keukenkastjes.

Overlast is altijd vervelend en we gaan er vanuit dat iedereen dit te allen tijde probeert te voorkomen. Mocht je echter helaas toch overlast ervaren en kom je er met elkaar niet uit, kan je contact opnemen met de huismeester of het kantoor van Edelwonen Beheer.

De tuinen zijn gesloten door middel van een net heggetje. De tuindeuren kunnen enkel vanuit binnen gesloten en geopend worden, dus niet vanaf buiten middels een sleutel.

Huren: toetsing en inkomen

Hieronder vindt je de lijst met benodigde financiële gegevens. Wanneer je op de website je woningvoorkeuren definitief hebt gemaakt kun je in het iDD je financiële documenten uploaden. Wanneer wij je financiële gegevens volledig en compleet hebben ontvangen wordt er een credit-check uitgevoerd. Aan de hand van de totale screening wordt uiteindelijk bepaald of je in aanmerking komt.

Loondienst
– kopie ID-kaart/paspoort
– bewijs van huidig adres (recente brief overheidsinstelling of BRP)
– goedhuurdersverklaring of hypotheekverklaring (indien u in een huur- of koopwoning woont)
– werkgeversverklaring (niet ouder dan 3 maanden)
– laatste 3 loonstroken
– bankafschrift met daarop de laatste storting van uw salaris

Student
– kopie ID-kaart/paspoort
– bewijs van huidig adres (recente brief overheidsinstelling of BRP)
– goedhuurdersverklaring of hypotheekverklaring (indien u in een huur- of koopwoning woont)
– kopie van inschrijving onderwijsinstelling
– bewijs ontvangst studiefinanciering DUO van ‘mijnduo’

Indien u een bijbaan heeft:
– werkgeversverklaring (niet ouder dan 3 maanden)
– laatste 3 loonstroken
– bankafschrift met daarop de laatste storting van uw salaris

Ondernemer
– kopie ID-kaart/paspoort
– bewijs van huidig adres (recente brief overheidsinstelling of BRP)
– goedhuurdersverklaring of hypotheekverklaring (indien u in een huur- of koopwoning woont)
– winst- en verliesrekening van de laatste 2 jaar (opgesteld door erkende accountant)
– kopie kvk inschrijving

Pensioen
– kopie ID-kaart/paspoort
– bewijs van huidig adres (recente brief overheidsinstelling of BRP)
– goedhuurdersverklaring of hypotheekverklaring (indien u in een huur- of koopwoning woont)
– bewijs AOW-strook
– bewijs pensioenstrook

Je maandelijkse bruto inkomen dient hoger te zijn dan circa 3,5 maal de huur (Incl. servicekosten en nutsvoorzieningen (Excl. warmte en elektra.)). Wil je samen met je partner huren, dan telt het inkomen van je partner voor 50% mee met het gezamenlijke inkomen.

Een garantstelling is mogelijk wanneer je eigen inkomen voor 80% voldoet aan de inkomenseis.

Eigen vermogen wordt helaas niet meegerekend. Studiefinanciering wordt voor 50% meegerekend.

Voorbeeld: de kale huur van een 3-kamer appartement is € 915,56. De bijbehorende servicekosten bedragen € 165,- wat zonder gas/warmte en elektra neerkomt op € 111,-. Dan bedraagt de inkomenseis (915,56 + 111) x 3,5 = € 3.592,26. Heb je een partner, dan mag je 50% van zijn of haar bruto inkomsten erbij op tellen.

Ben je met pensioen? Dan dient je netto maandinkomen hoger te zijn dan circa 2,5 keer de kale huur. Wanneer het maandinkomen lager ligt maar heb je wel eigen vermogen, dan kan er extra financiële zekerheid geboden worden door middel van extra borg (3 tot 6 keer). Informeer hierover bij ons verhuurteam.

Er zijn modelwoningen die bezichtigd kunnen worden. Maak hiervoor een afspraak met ons verhuurteam indien je graag een modelwoning wilt zien. Goed om te weten: het project zit nog in de transformatie fase. Huren doe je dus op basis van de verkregen digitale informatie en een eventuele bezichtiging bij de modelwoning. Zodra je de huurovereenkomst hebt ondertekend word je enkele weken voor sleuteloverdracht, zodra de bouwveiligheid dit toelaat, uitgenodigd voor een bezichtiging van jouw nieuwe appartement.

Financieel en contractueel

De kale huurprijzen van alle Edelpark woningen liggen boven de liberalisatiegrens wat betekent dat je geen huurtoeslag kan aanvragen.

De huur betaal je per maand vooruit. De huur (voor de eerstvolgende maand) zal je dus voor de 1e van de betreffende maand zelf dienen te voldoen. Wij werken niet met een automatische incasso.

Ja, vóór de sleuteloverdracht betaal je een borg, gelijk aan de bruto huurprijs (kale huurprijs samen met servicekosten). Mocht je de woning verlaten, dient deze weer in dezelfde staat, zonder gebreken en huurachterstanden te worden opgeleverd. Na de oplevering ontvang je dan de waarborgsom weer retour.

De eigenaar heeft ieder jaar (doorgaans per juli) de mogelijkheid om de kale huurprijs te verhogen.

Nee, er worden verder geen kosten gerekend. Uiterlijk 1 week voor sleuteloverdracht betaal je de huur van de 1e maand èn de waarborgsom.

Alle appartementen worden gehuurd voor minimaal 12 maanden, na die 12 maanden wordt dit automatisch omgezet in een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. Vanaf dan kan jij, rekening houdend met één kalendermaand opzegtermijn, de huurovereenkomst opzeggen.

Ja, samenwonen met je partner is toegestaan.

Iemand laten logeren is toegestaan, mits het geen karakter krijgt van (vaste) bewoning.

Roken in de woningen is toegestaan, mits dit niet tot overlast leidt bij mede huurders. Indien er rookaanslag of -lucht wordt geconstateerd, kan dit van invloed zijn op de staat van de woning en hiermee op teruggaaf van de waarborgsom en eventuele meerkosten. Roken in de gemeenschappelijk ruimtes is niet toegestaan en uiteraard is het gebruik van (soft)drugs in het hele complex verboden.

Ja, huisdieren zijn toegestaan mits deze geen overlast, schade of viezigheid veroorzaken. Huisdieren dienen in de gemeenschappelijke (buiten)ruimten aangelijnd te zijn.

Nee, zodra jij hebt getekend voor jouw woning is ruilen van appartement helaas niet meer mogelijk.

Indien je een huurovereenkomst hebt getekend heb je de overeenkomst bekrachtigd met jouw handtekening en heb je contractuele verplichtingen. Dit houdt onder ander het betalen van de huurpenningen in. Indien je alsnog van de overeenkomst wenst af te zien mag je contact met ons opnemen om te zoeken naar een oplossing.